YhteystiedotWanha Nilakka - Hamulan historiaa -blogin taustaa
 
Hamulan kylähistoriikin kokoaminen starttasi hyvin epävirallisena harrastelijaproggiksena keväällä 2014. Aineistoa on kerätty jo laatikkokaupalla, toistaiseksi pääasiassa arkistolähteistä, kirjastoista ja vanhoista sanomalehdistä.
 
Blogissa julkaistaan kevään 2015 aikana kirjoituksia tähänastisista löydöistä. Jos historiikkihanke saa ulkopuolista rahoitusta, voidaan lisäksi saada aikaan esimerkiksi:
  • painettu kylähistoriakirja (alustavana tavoitteena vuosi 2016)
  • talokohtaiset minihistoriikit (maatilojen perustamiset, isäntäluettelot, halkomiset ym. vaiheet) 
  • kylän asukkaiden esipolvitaulut/sukupuut (1500-luvulta 1800-luvun loppuun) 
  • vanhojen valokuvien, ääninauhojen, karttojen ja asiapapereiden digitoimista
  • muuta, mitä? Kerro se meille!
Jotta tämä onnistuisi, tarvitaan nykyisten ja entisten kyläläisten taustatukea tietojen ja materiaalin keruussa. Monella saattaa esimerkiksi olla hallussaan vanhoja esineitä, kuvia tai papereita, joista olisi iloa historiikissa.

Lisätietoa ja ohjeita on luvassa, kunhan hankkeelle saadaan raamit ja resurssit kuntoon! Ideoita, toiveita ja ehdotuksia saa toki laittaa tulemaan vaikka heti.
 
 
Yhteystiedot ja osallistuminen
 
Sähköposti: hamulanhistoria (at) gmail.com
 
Blogitekstejä kirjoittelee pääosin Pirkkalaisen Jyrki Espoosta käsin, taustatukenaan Suomalan Helena ja Heikki, Airaston Marja ja Hyvösen Anna-Liisa.
 
Jos haluat pysyä kuulolla siitä, mitä blogissa ja historiikkihankkeessa tapahtuu, toimi näin:
  • Tykkää Facebook-sivusta, niin saat aina omalle seinällesi tiedon uusista päivityksistä ja kommenteista. Huomioi, että pitää klikata "Wanha Nilakka - Hamulan historiaa" - otsikon vieressä olevaa tykkäyspainiketta! Tykkäämällä jostain yksittäisestä FB-päivityksestä et vielä seuraa muita kirjoituksia.
  • Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Uutiskirje on hyvä vaihtoehto, jos et seuraa Facebookia tai sinulle riittää tiedotukseksi meili kerran-pari kuussa. Uutiskirjeen voit tilata tai perua lähettämällä viestiä osoitteeseen hamulanhistoria (at) gmail.com. 
  • Vinkkaa kaverille. Jos sukulaisesi tai koulukaverisi eivät vielä tiedä blogista, mutta olisivat kiinnostuneita kylän historiasta, lähetä heille tämän sivun osoite.
  • Vinkkaa meille. Ideoita ja palautetta voi lähettää sekä Facebookin kautta että sähköpostilla.
 
Kuva: Tykkäyspainike löytyy Facebook-sivun otsikon oikealta puolelta.
 
 
 *